neer.ro

Dacă locuințele cu amprentă vintage te-au fașcinat mereu, azi poți să-ți amenajezi cu ușurință casa în acest stil. Elementele decorative retro nu sunt văzute ca învechite, din contră, ele aduc un aer distinct, la mare căutare în designul interior contemporan.


Fondatoarea magazinului vintage MyMan.ro, Elena Miu, susține că elementele în stil vintage aduc un omagiu eleganței vremurilor apuse, oferind încăperii unicitate și farmec aparte. Aceasta ne-a dezvăluit cele mai originale idei de decorațiuni retro, care reprezintă o adevărată declarație de stil și scot din banal orice locuință.

1. Alege un obiect cu un design surprinzător: o statuetă din bronz sub formă de mască venețiană

Un aspect important și foarte apreciat în stilul decorativ retro: tot ce este îndrăzneț și rupe monotonia este binevenit. Obiectele de decor sunt, de regulă, neobișnuite, cu un design înclinat mai mult spre stilul abstract, decât spre linii drepte și banale.

Lasă-ți imaginația să joace un rol principal, și înlocuiește tablourile clasice cu piesele decorative surprinzătoare, cum este o statuetă din bronz sub formă de mască venețiană. Cu siguranță va atrage atenția, mai ales dacă o așezi în contrast coloristic.

Mască venețiană decorativă din rășină și bronz

Mască venețiană decorativă din rășină și bronz


2. Decorează cu obiecte din materiale vintage, cum este lemnul

Cu cât e mai mult lemn într-o locuință, cu atât va părea mai vintage, pentru că acest material aduce căldură și confort. Așa că nu te limita doar la mobila din bucătărie și biblioteca din living, ci alege câteva elemente decorative tot din lemn. Desigur, ai grijă să menții totul în echilibru.

Poți opta pentru câteva machete, reproduceri și miniaturi din lemn, pe care să le așezi printre restul obiectelor de decor de pe mobilă. Vei obține un efect vizual plăcut, fără să îngreunezi atmosfera.

Machetă Demi-dome din lemn

Machetă Demi-dome din lemn


Replici avioane vintage

Replici avioane vintage


3. Adaugă o piesă mare de decor - cum ar fi un cufăr vintage

Fie că îl așezi într-un decor retro sau unul ultra modern, un cufăr cu amprentă vintage va aduce mereu farmecul aparte al secolelor trecute și va fi o invitație la lungi conversații.

Pe lângă rolul decorativ, un cufăr poate avea și un rol practic, pentru că îl poți folosi pentru a-ți păstra în el amintiri prețioase sau poate fi o invitație de nerefuzat pentru un ceai sau o cafea în ceșcuțe vintage și o după-amiază relaxantă.

Cufăr de inspirație vintage
Cufăr de inspirație vintage

4. Pune accent pe detalii cu câteva accesorii statement: un ceas de inspirație vintage, o busolă retro, o clepsidră clasică

Pe lângă piesele mari, impunătoare, nu uita că în stilul vintage detaliile sunt și ele extrem de importante. Alege pentru decor și piese de mici dimensiuni, care să aducă echilibru spațiului și să completeze cu succes povestea pe care vrei s-o transmiți.

O idee bună este să decorezi mobila sau biroul cu accesorii statement, cum sunt ceasurile, busolele sau clepsidrele, din epoci care te inspiră. Instant, spațiul unde le așezi va fi complimentat.

Ceas victorian Royal Mail, reproducere

Ceas victorian Royal Mail, reproducere

Clepsidră din lemn și bronz

Clepsidră din lemn și bronz

5. Grupează obiecte din secole diferite, cum sunt globurile pamântești sau hărțile vintage

Îmbină elemente din stiluri și epoci diferite, cum sunt globurile pământești și hărțile vintage, pe care le poți găsi ca reproduceri ale modelelor din secole diverse, de la cartografi celebri.

Decorează-ți un singur mobilier cu mai multe asemenea obiecte, de dimensiuni diferite, cu texturi și culori opuse, pentru a crea o scurtă incursiune în timp, care invită la povești infinite. Mai mult, vei obține un punct central al camerei, care atrage priviri și complimente.

Globuri pământești vintage

Globuri pământești vintage

Acum, ai deja câteva elemente de decor ca să începi cu succes amenajarea casei în stil vintage. Iar pentru mai multe idei de decorațiuni retro inedite, vezi colecția MyMan.ro!

 

 MuJeR.ro iti recomanda:

Amazoanele.ro ePUB3.ro GastroFun.ro MobiKid.ro SmartHD.ro

MuJeR.ro iti recomanda aceste magazine online:

Answear BabyDollFashion Chic-Diva dEpurtat DyFashion Fashion-24 IArena InPuff StarShinerS Zappatos Zonia

Recomandari din Ghid de Shopping