Diesel prezintă Denim Lab, un spațiu pentru experimentarea unei colecții fără limită.


Inspirată de inițiativa pe termen lung a Directorului Artistic, Nicola Formichetti, de susținere a noilor direcţii de design din industria modei, Denim Lab combină exprimarea sălbatică și inventivă într-un „jeans feeling”.

„Denimul este ceea ce noi reprezentăm”, afirmă Formichetti, „și dorim să stimulăm ADN-ul Diesel prin materiale, inovații, tehnologie și forme noi. Am creat un laborator al experților ȋn denim pentru a produce prima noastră colecție, care va continua să evolueze pe măsură ce noi personalități se vor alătura proiectului.”

Născută la Paris și stabilită ȋn Londra, designerul Faustine Steinmetz, cunoscută pentru munca sa ȋn refacerea elaborată a fibrei denim și a pieselor clasice, reprezintă unul dintre talentele Denim Lab din acest sezon, care a creat piese ce se îndreaptă către viitor – viitorul este astăzi.

Prima colecție capsulă Denim Lab, pentru bărbați și femei, este disponibilă în nuanțe care pornesc de la albastru-deschis și merg până la indigo și negru. Include fuste, rochii, pantaloni scurți, salopete, jachete, tricouri și jeans în care denimul devine„șters”, creând un efect de devorare-estompare.

Trăsătura distinctivă a acestor piese este dată de materialul cu bază de nylon transparent, care menţine, totuşi, aspectul şi structura originale ale denimului. Procedura este complet manuală, fiecare produs prezentând elemente unice. Rezultatul – piese full denim prin care se ȋntrepătrund bucăţi de tul, fără nici o altă inserţie de material.

Denimul devine dramatic, reinterpretat, generând un look statement care se distinge atât detradiție, cât și de mulțime.



top-shop.ro

Recomandari din Ghid de Shopping