neer.ro

In perioada 28 iunie – 22 iulie 2018, expozitia  personala a artistei insolite Cornelia Petrea, Haptic Perception, curatoriata de Mihaela Ion, la galeria-atelier Horatiu Malaele din Bucuresti, a fost deschisa publicului interesat.

Tablourile care inspirau la tactilitatea culorilor, de aici si numele expozitiei, Haptic Perception - perceptie tactila, au putut fi admiratesi achizitionate de vizitatori. Spatiul galeriei-atelier Horatiu Malaele a fost reconfigurat pentru ca lucrarile Corneliei Petrea sa fie panotate intr-un concept curatorial bine definit, fiecare perete definind o paleta diferita a cromaticii gandite de artista.

Mihaela Ion, curatoarea expozitiei afirma: “Expozitia Haptic Perception s-a pozitionat ca fiind un eveniment important in parcursul artistic al Corneliei Petrea. Spatiul desfasurarii expozitiei, situat in centrul vechi al Bucurestiului, a atras un public divers, public interesat direct de lucrarile acesteia si de povestea ei de artist. Cornelia este un artist autodidact care s-a pozitionat mai intai in piata internationala, cea mai recenta lucrare a sa fiind expusa la Monaco in prezenta Printesei Stephanie, iar expozitia Haptic Perception a fost prima ei expozitie solo in Romania”.

Intrarea in cadrul expozitiei a fost libera, astfel incat un numar impresionat de vizitatori au putut interactiona cu operele expuse. Fiecare vizitator a intrat mai ales fiind atras de cromatica puternica a lucrarilor Corneliei Petrea. Mihaela Ion, curatoarea expozitiei continua “Am prelungit expozitia cu alte 10 zile intrucat publicul roman si strain si-a manifestat un interes deosebit asupra lucrarilor Corneliei. Acest lucru poate fi remarcat si prin numarul impresionat de aprecieri din cartea de vizita a expozitiei“.

Lucrarile Corneliei Petrea sunt concepute pentru a se regasi pe peretii caselor personalizate, decorate cu opere de arta contemporana. Cum a fost mentionat si in pliantul evenimentului de catre curatoare, lucrarile prezentate in cadrul expozitiei Haptic Perception nu au nevoie de rame, fiecare pictura este un mediuvizual in sine, capabil sa sustinasi sa prezinte un ansamblu vizual aflat intre transcendent si imanent. Expozitia a propus un univers cromatic amplu, in care lucrarile s-au dezvaluit partial publicului, prin titlurile personalizate pe care le au.

Sponsori: Revista Atelierul, Arta Grafica.

Parteneri media: Radio Romania Cultural, Modernism, Magmob, Eva.ro, IQADS, Smark, Romania Libera, Art Fashion Fair, SensoTV, Asociatia Operatorilor Culturali din Romania, Verbs describe us, Cotofana Urbana, Gala Societatii Civile, 4arte, The Trends, Iqool, Goingout.ro, Bucharest Guide, Pro Bucuresti, Kfetele, Gratuitor, Fashion8, Mujer, PRwave, Fundatia Calea Victoriei, inoras.ro.

Fotografii realizate de Anda Stancescu

Expozitia Haptic Perception

 

Expozitia Haptic Perception

 

Expozitia Haptic Perception

 

Expozitia Haptic Perception

 

Expozitia Haptic Perception

 

Expozitia Haptic Perception

 

Expozitia Haptic Perception

 

Expozitia Haptic Perception

 

Expozitia Haptic Perception

 

Expozitia Haptic Perception

 

Expozitia Haptic Perception

 

Expozitia Haptic Perception

 

Expozitia Haptic Perception

 

 

 MuJeR.ro iti recomanda:

Amazoanele.ro ePUB3.ro GastroFun.ro MobiKid.ro SmartHD.ro

MuJeR.ro iti recomanda aceste magazine online:

Answear BabyDollFashion Chic-Diva dEpurtat DyFashion Fashion-24 IArena InPuff StarShinerS Zappatos Zonia

Recomandari din Ghid de Shopping