1. Eşti ambasador al campaniei „Mousse şi suc 100% – aici sunt vitaminele isteţe!“. Povesteşte-ne puţin de ce ai ales să te alături acestei campanii.

Faptul că sunt mamica de cinci copii este o binecuvântare dar și o responsabilitate, de aceea m-am implicat cu mare bucurie în campania "Mousse și suc 100% - aici sunt vitaminele istețe", fiind o campanie de informare și educare asupra beneficiilor consumului de fructe și legume, dar și sucuri 100% sau mousse-uri. Mă consider un om norocos pentru ca îmi plac foarte mult lucrurile verzi, cât mai naturale, sucurile de fructe, ele ocupând un loc principal în alimentația mea și încerc să le transmit același lucru și copiilor noștri atunci când vine vorba de meniul lor zilnic. Trebuie să fim conștienți de faptul că un consum cât mai mare de fructe și legume ne asigură o viață cât mai sănătoasă și echilibrată.    
                                                  
2. Ești mama a cinci copii, iar asta îți ocupă mare parte a timpului. Cum reușești să ai grijă atât de tine, cât și de familie?

Faptul că avem o familie numeroasa și că avem un program foarte încărcat impune o bună organizare. Avem un program pe care-l respectam, copiii merg la școală și la gradi, fac multe activități iar noi incercăm să ținem pasul cu ei, să le fim aproape și să petrecem cât mai mult timp de calitate cu ei! Ne place să calatorim cât mai mult, să citim împreună, să ne jucăm, să descoperim lucruri noi. Ei sunt și vor fi prioritațile noastre, dar și sursele inepuizabile de fericire, zâmbete și energie. Sunt copii liniștiți care se ajută mult unul pe celalalt, sunt generoși și înțelegători. De aceea, de multe ori ne vin în întâmpinare și totul pare mai ușor. Îmi dedic timp și mie, pentru că sunt conștientă de faptul că o femeie fericită este și o mamică împlinită și mereu disponibilă pentru familia ei. Am preocupări care-mi aduc multe satisfacții: proiecte dragi, imi place să dansez, merg la masaj de două ori pe săptămână, la pilates, gătesc și grădinăresc uneori. Este clar că facem și unele sacrificii, dar totul pentru noi și familia noastră numeroasă :).

3. Care sunt regulile tale alimentare când vine vorba de cei cinci copii?

Copiii noștri au vârste diferite, deci și gusturi și interese diferite! În alimentația lor încerc să le păstrez un echilibru și să le explic cât de important este să mâncăm sănătos, să fim hidratați, să ne odihnim corect și să zâmbim mult! Despre alimentația lor pot spune că nu este una exclusiv biologică, dar avem unele alimente pe care le consumăm cât mai neprelucrate: fructele, legumele, lactatele de capră, cerealele, multe semințe, consumul cât mai redus de zahăr, alimente bogate în fibre...Nu le impunem ce să mănânce, dar ne consultăm asupra unui meniu săptămânal, iar cei mari sunt implicați și la gătit și la cumpărături, cumva îi responsabilizăm în alegerile facute și totul devine mai simplu.

4. Dă-ne un exemplu de meniu zilnic în familia voastră.

Dimineața devreme începem cu un suc 100% din diverse fructe: portocalele, merele sau morcovii, sunt cele mai folosite. Un bol de cereale sau un iaurt cu semințe și fructe proaspte sau uscate. La prânz mâncăm întotdeauna o supă sau o cremă de legume, pește sau carne de curcan cu diverse garnituri: orez, legume, paste, iar la cină le facem poftele: pizza în casă, rulade delicioase făcute de mama, placinte la cuptor, sandvișuri cu pâine de casă etc.

5. Cat contează mișcarea fizica în contextul unui stil de viață echilibrat?

Mișcarea fizică, exercițiile, mersul pe jos, înotul, absolut orice formă de recreere are numeroase beneficii asupra noastră! Noi suntem o famile activă: mergem cu bicicletele în parc, copiii fac calarie, balet, tenis și înot, iar eu și Adi mergem săptămânal la sala de sport. Încercăm să traim frumos și sănătos și să fim un exemplu pentru cei mici!

Acest interviu face parte din campania de informare și educare finanțată de Uniunea Europeana despre beneficiile consumului de fructe si legume “Mousse si suc 100% - aici sunt vitaminele istete”.

 

 MuJeR.ro iti recomanda aceste magazine online:

Answear BabyDollFashion Benvenuti Bogas Chic-Diva dEpurtat DyFashion Fashion-24 Fashion Days IArena InPuff MineliBoutique StarShinerS Zappatos

Recomandari din Ghid de Shopping

Publicitatechic-diva.ro