Anii ’90 au revenit în tendințe, atât în materie de beauty, cât și de hairstyle. Una dintre cele mai adoptate și reinterpretate coafuri din acea perioadă?

Cocul dublu, sau celebrul „double bun”!

Ioana Motoi, trainer ghd România, îți explică pas cu pas cum poți recrea cocul dublu, în funcție de lungimea părului tău.

“În ciuda faptului că este una dintre cele mai celebre coafuri ale anilor ’90, cocul dublu se reinventează în 2018. Poate fi purtat în mai multe variante și se realizează extrem de ușor. Ai nevoie de un styler, puțină îndemânare și produse care oferă textură și fixare pentru a arăta impecabil cât mai mult timp. Există mai multe variante pe care le poți încerca. Fie cea clasică inspirată de Prințesa Leia și Minnie Mouse, fie un coc dublu, mai lejer, prins la baza gâtului pe care îl poți purta zi de zi”.

Iată cum poți obține un coc dublu trendy în câțiva pași simpli:
1. Pentru ca un astfel de hairstyle să reziste pe tot parcursul zilei ai nevoie să îți pregătești părul cu un produs de styling care să îți ofere textură și susținere. Poți opta pentru un spray cu zahăr sau pentru o spumă de păr, care oferă volum și fixare. Încearcă EIMI Sugar Lift de la Wella Professionals, pentru extra strălucire și textură. Dacă ai părul fin sau normal, Volumize Bodyfying Foam de la System Professional conferă părului volum și fixare de durată.
2.  Trasează o cărare pe mijloc și împarte părul în două secțiuni egale. Tapează ușor la rădăcină pentru a oferi și mai multă textură Apoi, strânge părul în două cozi.
3. Răsucește fiecare coadă spre interior până obții un coc, iar vârfurile părului nu mai pot fi observate. Nu este nevoie de foarte multă precizie, poți opta pentru un aspect messy și relaxat!
4. Fixează cocul cu ajutorul agrafelor de păr. Poți lăsa libere câteva șuvițe în zona frunții, pentru un finish chic!
5. Finisează coafura și pulverizează puțin fixativ. Poți ondula șuvițele libere cu ajutorul unui styler, pentru un aspect mai feminin!

Low Duble Buns – Coc dublu la baza gâtului
“Aceasta este o coafură perfectă pentru zilele în care nu ai timp să îți speli părul. Aplică puțin șampon uscat la rădăcini, apoi urmează pașii de mai sus cu o mică exceptie - prinde părul în două cozi la baza gâtului și obții un coc dublu, mai lejer!” recomandă Ioana Motoi.

Dacă ai părul mediu
“Părul mediu are nevoie de mai multă textură pentru a crea un coc cu un aspect plin. Este important să folosești produse care îți conferă volum și textură,” explică trainerul ghd România.

Dacă ai părul lung
“Părul foarte lung nu trebuie tapat deoarece are suficientă textură. Dacă este prea lung pentru a fi răsucit în coc, îndreaptă inainte suvițele cu ajutorul unui styler. Astfel vei îndrepta părul și îl vei putea coafa mai ușor,” atrage atenția Ioana Motoi.
   
*** Cara Delevigne, Kendall Jenner, Margot Robbie și Millie Bobby Brown sunt doar câteva dintre fanele acestui hairstyle jucăuș și sofisticat, în același timp!


Preț recomandat EIMI Sugar Lift de la Wella Professionals: Ron 65
Preț recomandat Volumize Bodyfying Foam de la System Professional: RON 133
Preț recomandat ghd Gold Platinum: RON 1125libris.ro

Recomandari din Ghid de Shopping