Cele mai bune oferte online: reduceri la magazinele tale preferate!

Answear Atmosphere dEpurtat DyFashion Foggi HaineDelight Manzara Maroko Modlet Neer reverse StarShinerS WildFashion Zapatos Zonia

Hidratarea este un proces mecanic, pentru multi dintre noi,  pe care uneori il facem superficial, doar din dorinta de a scapa de aceasta ‘sarcina’in plus.

Te pregatesti de plaja? De mare? Fii cu bagare de seama, in anotimpul cald, apa se elimina mult mai rapid din porii pielii. Iar acest lucru nu face decat sa-i dauneze.

Pentru a preintampina deshidratarea pielii, iata cateva sfaturi utile de la Diana Marandiuc – Trainer Naturys Romania: “pe timpul verii, rezerva de apa a pielii trebuie inlocuita frecvent, daca vrem sa-i pastram aspectul sanatos. Este foarte important, mai ales atunci cand suntem la mare, sa nu afectam bariera de protectie a acesteia, sa nu-i distrugem Ph-ul natural.

Odata cu expunerea la radiatiile ultraviolete, nivelul de hidratare scade si creste productia de radicali liberi, cei care sunt responsabili de deteriorarea proteinelor celulare si a acizilor grasi, care alcatuiesc si sustin straturile pielii. Sensibilitatea acesteia creste, iar riscul de eruptii cutanate, cuperoza, sau dermatita alergica de contact, este tot mai mare.”

Ce e de facut? “Sa nu ne expunem la soare in orele de varf ale amiezii si nu in ultimul rand,  sa aplicam o crema pentru fata cu SPF, minimum 30. Se recomanda aplicarea unui strat nou, la fiecare 2 ore.”

Dupa cum bine stim, hidratarea pielii nu trebuie facuta doar din exterior, spre interior, ci si invers. Se recomanda consumul frecvent de apa, de fructe si legume proaspete, fara limita.

“Seara dupa ce ne intoarcem de la plaja, pielea va trebui curatata foate bine, folosind un demachiant potrivit tipului de ten, dupa care sa aplicam un produs hidratant, care ne va creste aportul de apa. Este recomandat sa evitam aplicarea pe fata a uleiurilor cu texturi dense sau creme care contin ingrediente cu efect comedogenic. Acestea blocheaza porii, cresc sensibilitatea pielii si sunt raspunzatoare de aparitia eruptiilor”,  incheie trainerul Naturys.e-clean.ro/

Recomandari din Ghid de Shopping