- 4,16 miliarde de euro în anul fiscal 2018/2019
- Investiții de 256 de milioane de euro
- Două noi reprezentanțe, în Thailanda și Brazilia

Miele, cel mai mare producător de echipamente electrocasnice premium din lume, își păstrează trendul de creștere financiară, în ciuda unei economii mondiale în scădere și a dezvoltării concurenței. Pentru al doilea an consecutiv, cifra de afaceri a Grupului a depășit valoarea de 4 miliarde de euro, cu o creștere de 60 de milioane de euro.

Anul fiscal 2018/2019 a fost marcat și de cea mai mare lansare din istoria Miele, odată cu prezentarea noii Generații 7000 de echipamente electrocasnice incorporabile. Aproximativ 3.000 de modele, din 15 categorii distincte, au fost produse în 10 fabrici din întreaga lume, un efort ce a condus la o cifră de afaceri de 2 miliarde de euro.

Investiții în SmartHomes
Noua Generație 7000 le oferă clienților produse hightech, destinate caselor inteligente, în care eforturile utilizatorilor sunt preluate de opțiuni precum conectivitate la WiFi, control prin telefonul mobil sau senzori pentru a obţine rezultate perfecte.

De altfel, Miele a investit în ultimul an fiscal peste 250 de milioane de euro în cercetare, proiectare și dezvoltare, a doua cea mai mare sumă din istorie dedicată acestor segmente. Cea mai mare parte a sumei, 180 de milioane de euro, a reprezentat modernizarea și extinderea liniei de producție internațională a Grupului Miele, din Germania.

Grija pentru haine, prioritate Miele
Inventator al mașinii de spălat, Miele continuă să inoveze și revoluționeze acest segment. IFA 2019 a fost momentul prezentării noii linii de mașini de spălat și uscătoare, ce comunică între ele prin WiFi și pot reduce timpul de spălare până la 49 de minute, pentru un ciclu ce ar dura, în mod normal, 2 ore. Utilizatorii vor obține, astfel, nu doar economii de timp, dar și de apă, detergent și vor contribui la protejarea mediului înconjurător.

În paralel, mașina de spălat vase G 7000 completează dezideratul unei case smart, fiind singura din lume ce dozează automat cantitatea de detergent necesară unui ciclu complet de spălare și igienizare. Suplimentar, prin conectivitate la WiFi, produsul poate fi controlat prin intermediul aplicației Miele@Mobile, disponibilă pentru orice tip de telefon sau tabletă.

Dezvoltare prin calitate și eleganță atemporală
În condițiile unui piețe mondiale tot mai dificilă, board-ul de directori Miele consideră creșterea un semn pozitiv și încurajator. De aceea, baza de dezvoltare va rămâne investirea în beneficii pentru clienți, inovații revoluționare și produse cu un design atemporal.

Printre modelele rezultate din această filosofie în ultimul an se numără și primul aspirator vertical fără fir din portofoliul Miele, Triflex HX1.
Tot la nivel de premiere, Miele a inaugurat primele subsidiare din Brazilia și Thailanda, ceea ce face ca produsele Grupului să fie acum disponibile în nu mai puțin de 50 de țări. Astfel și numărul angajaților a crescut, de la 20.100 la 20.221, dintre care 11.038 în Germania. Aproximativ 500 de tineri vor începe stagii de practică într-unul dintre cele 30 de centre tehnologice Miele.

În România, Miele este prezent prin showroom-urile proprii din București (Piața Presei și Dorobanți), Constanța, Timișoara și, cel mai recent, Oradea. De asemenea, echipamentele Miele sunt disponibile și prin intermediul seriei de magazine deschise ca franciză în Sibiu, Deva, Brașov și Cluj Napoca.

Noua Generatie 7000 Miele

Despre Miele
Miele este cel mai mare producător mondial de echipamente electrocasnice premium, precum aparatură de gătit, de coacere și de gătit cu aburi, produse de refrigerare, aparate de cafea, mașini de spălat vase și produse de îngrijire pentru haine și pardoseli. Acestei linii de produse i se adaugă mașinile de spălat vase, mașinile de spălat rufe și uscătoarele pentru uz comercial, precum și aparatura de spălare-dezinfectare și sterilizare a instrumentelor destinate utilizării în activitățile medicale și de laborator (Miele Professional).

Compania Miele, fondată în 1899, are opt filiale de producție în Germania și câte o filială în fiecare dintre țările următoare: Austria, Cehia, China și România. Cifra de afaceri a companiei în anul 2018/19 a crescut la aproximativ 4,16 miliarde de euro, cu 71% vânzări în afara Germaniei. Miele este reprezentată prin filiale proprii și de importatori în aproape 100 de țări. Compania Miele se află în proprietatea celei de-a patra generație a familiei fondatoare, are o forță de muncă de aproximativ 20.200 de persoane, cu 11.050 de angajaţi în Germania. Sediul companiei se află în Gütersloh/Westphalia, Germania.

 dacris.net

Recomandari din Ghid de Shopping