Ne aflăm într-o perioadă specială în care ne petrecem cea mai parte parte a timpului acasă, ca urmare a răspândirii epidemiei de Coronavirus.

Unii dintre noi locuiesc la case cu grădini, alții în apartamente de bloc, însă pentru un timp, mulți dintre noi ne vom desfășura activitățile în casă.

Suntem și la începutul primăverii, când natura revine la viață și copacii înfloresc. Noul sezon abia începe să-și intre în drepturi și natura va oferi peisaje încântătoare, însă din păcate nu vom avea ocazia să ne bucurăm de venirea primăverii în mijlocul naturii, ca în alți ani, cel puțin pentru o vreme.

Însă, putem aduce primăvara în casele și viețile noastre. Putem începe cu câteva schimbări în amenajările interioare, în decorul casei și mai ales în zona dedicată activității profesionale, fără cheltuieli prea mari.

„Fie că ai un birou sau o masă, ideal ar fi ca acestea să fie amplasate spre fereastră, astfel în cât să beneficiezi de lumină naturală. Dacă lucrezi și noaptea, ar fi bine să ai o veioză cu lumină caldă. Decorează-ți zona de lucru cu accesorii colorate, care te binedispun și te inspiră, însă nu aglomera spațiul, pentru că va deveni obositor și îți poate distrage atenția.

Atunci când lucrezi la laptop este indicat să lucrezi de la un birou, sau dacă stai pe canapea sau în pat, să folosești un suport pentru laptop. De asemenea, mai există varianta de a lucra în picioare, în cazul în care în ai un bar în bucătărie, dining, sau living.

Așadar, ai mai multe variante de unde poți lucra: la birou, la masa din bucătărie, pe canapea sau în pat, sau de exemplu la măsuța din balcon. Încearcă să faci pauze dese și să schimbi locurile de unde lucrezi din casă, mai ales în această perioadă, când se recomandă izolarea la domiciliu”, spune Mara Eliza Barza - Designer de Interior, PR și co-fondatoare a proiectului Remote Stories.

“50% din forța de muncă globală va lucra în curând în companii remote sau hibride. De-a lungul timpului, numărul persoanelor care lucrează remote a crescut anual cu  7,7%  în Europa și 9,8%  în USA.

Motivul principal pentru care oamenii aleg să lucreze de la distanță este acela că îi ajută să se concentreze mai bine pe munca lor. Birourile generează o mulțime de întreruperi, cum ar fi întâlnirile, convorbirile, o altă întâlnire, inevitabilul prânz de afaceri… orele de lucru sunt întrerupte de multe ori, iar munca pur și simplu nu este eficientă.

Abilitatea de a fi singur cu gândurile tale este unul dintre avantajele cheie ale muncii de la distanță – îți permite să îți stabilești propria ta zonă productivă și să lucrezi mult mai productiv. Și încă un lucru important: Rutina este totul atunci când lucrezi de acasă!”, spune Amalia Ștefan, General Manager Travelbook Group și co-fondatoare a proiectului Remote Stories.

Cei care pot lucra de acasă în general, dar și cei care lucrează remote, de acasă, doar în această perioadă atipică, își pot amenaja un spațiu cât mai atrăgător pentru lucru. Iar dacă peisajul va fi completat cu flori de primăvară, timpul petrecut acasă cu siguranță va fi mult mai efervescent, întrucât florile aduc bună dispoziție.

De asemenea, poți încerca să faci mai multe schimbări în amenajarea și decorarea spațiilor din casă, astfel încât să eviți monotonia pe perioada distanțării sociale și a izolării la domiciliu. Mai jos câteva sugestii:

-Schimbă locul canapelei și fotoliilor din living
-Dacă ai un balcon, îl poți redecora cu mici piese de mobilier și plante naturale
-Ai o piesă de mobilier care ți se pare banală, schimbă-i culoarea
-Achiziționează o vază nouă pentru flori sau DIY din ce produse găsești prin casă
-Investește doar în lucruri care îți sunt necesare sau îți aduc un plus de confort și bucurie, astfel încât să nu dai peste cap conceptul de amenajare al casei
-Dacă vrei să faci schimbări majore, consultă-te cu un specialist în design de interiortop-shop.ro

Recomandari din Ghid de Shopping