KUMA este o companie scandinava, care a surprins potentialul imens al pietei din Romania, iar contributia sa este foarte vizibila, atat pe segmentul public, cat si pe cel privat.


In aceste vremuri particulare si constienta de ingrijorarile economice pe care situatia actuala le poate genera asupra economei mondiale, KUMA considera ca trebuie incurajate si sustinute companiile serioase, cu renume, care produc in Romania, precum KUMA Romania.

Gama de produse KUMA este vasta si se potriveste perfect diferitelor concepte de baie sau viziuni arhitecturale. Conceptele KUMA combina creativitatea si designul functional, fara a compromite calitatea inalta a fiecarui produs. Tehnologia KUMA inseamna o turnare continua intre bazin si blaturi, ceea ce aduce avantaje instalarii, intretinerii si aspectului.

Printre principalele proiecte care au ales brand-ul KUMA in Romania se numara THE LIGHT, THE BRIDGE – FORTE PARTNERS, si Aeroportul Henri Coanda.

Proiectul THE LIGHT este un reper de calitate, dezvoltat de River Development, un dezvoltator imobiliar local. O cladire de birouri de clasa A cu regim de inaltime de 11 etaje, situat in zona Politehnica, pe terenul fostei fabrici PUMAC.

Designul oferit cladirii de birou a fost unul inovativ, accentul fiind pus si pe zona baii. Dezvoltatorul a avut la dispozitie, o gama variata de concepte KUMA, dintre care l-a ales pe cel cu care a simtit ca se identifica cel mai bine. Pentru realizarea lavoarului, in primul rand a ales o forma de bazin. Mai apoi, a trecut la alegerea materialului. Dezvoltatorul a ales lavoarul KUMA cu boluri multiple (4 boluri RONDO 35), turnate in suprafata continua cu blatul si cu o lungime de 360 cm. Deoarece KUMA are posibilitatea personalizarii dimensiunii lavoarelor de pana la 420 cm turnate dintr-o singura bucata, conceptele sale sunt o alegere fireasca pentru dezvoltatori.

Culoarea aleasa pentru acest proiect a fost Galaxy (negru), culoare care confera un plus de eleganta spatiului. Lavoarul a fost realizat din Rector (material marca inregistrata KUMA), un material turnat, produs prin tehnologia Solid Surface, cu o suprafata eleganta, mat-satinata. Turnat intr-o frumoasa suprafata omogena matasoasa, materialul este rezistent la substantele chimice si impiedica dezvoltarea bacteriana. Materialul Rector este o reteta proprie KUMA. Unul dintre atuurile KUMA este acela ca lavoarul si blatul sunt turnate in suprafata continua si nu prin prelucrare si alipiri ca alte materiale. In plus, Solid Surface previne acumularea de murdarie si faciliteaza curatarea. Un aspect esential pentru spatiile publice. Pentru accesorizarea lavoarului s-a optat pentru un decupaj pentru cosurile de gunoi in blat. Pentru acest proiect, proiectantul a ales ca montajul lavoarelor sa se realizeze pe mobilier, pentru a castiga spatiu si a asigura o zona de depozitare generoasa.  

KUMA Romania lucreaza alaturi de grupul BOGÁRT in dezvoltarea de cladiri de birouri, hoteluri, scoli si impreuna promoveaza linia inovatoare de lavoare publice KUMA realizate din materiale compozite. Printre proiectele realizate se enumera si THE BRIDGE – FORTE PARTNERS, care cuprinde 3 cladiri de birouri de clasa A, cladiri verzi, cu regim de inaltime de 10 etaje, dezvoltate de FORTE PARTNERS in zona Grozavesti.

Identitatea puternica a colectiei de lavoare KUMA data de elementele estetice si functionale, au plasat acest brand in topul preferintelor dezvoltatorului. Interesul pentru un design atractiv si functional este vizibil. Dezvoltatorul a ales pentru acest proiect lavoarele KUMA cu boluri multiple (doua si trei boluri SQUARE 70), blatul fiind turnat in suprafata continua cu bolul. Unul dintre modelele alese este realizat din marmura alba KUMA cu finisaj semigloss. Marmura KUMA este un material compozit turnat, de o calitate inalta, obtinut dintr-un mix de granule de marmura naturala combinate cu rasini poliesterice. Partea exterioara este acoperita cu un gelcoat sanitar, fara pori, menit sa ofere o rezistenta ridicata, impermeabilitate dar si proprietati antibacteriene. Materialul se curata si se intretine usor. Suprafata finisata semigloss, prezinta si avantajul de a nu scoate deloc in evidenta micile zgarieturi ce apar inerent in cazul uzului zilnic, specific spatiilor publice.

Produsele KUMA combina forme si volume moderne pentru un produs final nu doar atragator din punct de vedere estetic ci si extrem de practic. Montajul lavoarelor suspendate raspunde tuturor cerintelor functionale si estetice ale dezvoltatorilor. Designul este elementul cheie care defineste conceptul lavoarelor, datorita acelui rebord specific – rama frontala care confera o linie eleganta, minimalista, dar are si rolul practic de a ascunde sistemul de fixare si scurgerile. O micro-arhitectura cu particularitati estetice ce subliniaza caracterul exclusivitatii si al inovatiei.

De mentionat este faptul ca ambele proiecte KUMA au implicat proiectarea personalizata a obiectelor sanitare (custom made), adaptandu-se, astfel, perfect la caracteristicile fiecărui spatiu in care au fost instalate.

Succesul KUMA se datoreaza perseverentei in realizarea unor produse de inalta calitate. KUMA realizeaza produse exclusiviste, iar calitatea trebuie sa fie pe masura. In acest sens, compania a obtinut inca din 2005 certificarea ISO 9001 iar in 2009 certificarea CE, care a fost revizuita după ultimul standard in vigoare din 2015.

KUMA este o companie care imbina stilul cu o calitate exceptionala a materialelor utilizate pentru a oferi garantia durabilitatii. Este o companie cu reputatie, recunoscuta pentru calitatea produselor.

Fii diferit! Alege un concept diferit, un design care imbunatateste senzatia tactila, oferind, in acelasi timp, un efect vizual unic. Alege un produs cu finisaj inconfundabil si original, pentru o afacere de succes!

*****
KUMA Romania este o companie daneza-romana infiintata in 1998, subsidiara a KUMA A.S. din Danemarca.

Designul nordic minimalist, tehnologia moderna, standardele inalte de productie si fabricatie, permit obtinerea unor produse de o calitate deosebita, pentru piata din Romania, peninsula Scandinava si alte tari din Europa. www.kumaromania.roccc.eu/ro/

Recomandari din Ghid de Shopping