Cele mai bune oferte online: reduceri la magazinele tale preferate!

Answear Astratex Atmosphere BabyDollFashion dEpurtat DyFashion elefant Fashion Days Foggi HaineDelight Manzara Maroko Modlet Mondris Neer reverse Sosetaria StarShinerS Vivre WildFashion Zapatos Zonia

Fundația pentru Dezvoltarea României a lansat astăzi programul ”Wake UP”, prima platformă pentru susținerea drepturilor femeilor din România și a condiţiei lor în societatea modernă.

Evenimentul a avut loc la Biblioteca Metropolitană București, în prezența a peste 30 de invitate, femei din toate mediile sociale și profesionale.

În cadrul acestui program vom promova o serie de acțiuni–cheie menite să sublinieze conştientizarea rolului femeii în societate, educarea respectului față de ea și combaterea discriminării de gen.

De asemenea, mișcarea ”Wake UP” va lansa o campanie de conștientizare a drepturilor femeilor, cu acţiuni orientate spre subiecte sensibile precum violenţa domestică, inegalitatea salarială, prejudecăţile asupra femeii.

Sonia Simionov, jurnalist la Observator Antena 1, și promotor ale unor ample campanii sociale în acest domeniu, este Ambasadorul proiectului ”Wake UP”.

Printre obiectivele acestui program se numără: recunoașterea eforturilor depuse de femei în dezvoltarea societății noastre, promovarea exemplelor feminine de succes, sprijin psihologic și consiliere pentru femeile care se confruntă cu orice formă de abuz - dar și pentru partenerul abuzator, dezvoltarea unor centre pentru victimele violenței domestice, modificări legislative pentru trasarea violenței în familie de la infracțiune minoră la infracțiune majoră, prevenirea și combaterea hărțuirii pshihologice și fizice la locul de muncă, elaborarea și adoptarea Cartei Naționale a Drepturilor Fundamentale ale Femeilor.

În mare parte ignorată, violența domestică în România este o problemă socială care afectează viața multor membrii ai familiilor, în special femeile și copiii. În ciuda declarațiilor de bune intenții și a unor modificări legislative recente, VIOLENȚA DOMESTICĂ, sub orice formă, este prezentă în MAJORITATEA familiilor!

În anul 2019, statistica arată că la fiecare 30 de minute o femeie este BATUTĂ în România, iar violența verbală atinge cote amețitoare. Tot statistic, o femeie este ucisă în fiecare săptămână de partenerii violenți.

Toate aceste date statistice reflectă o realitate pe care mișcarea ”Wake Up” își dorește să o schimbe. Fiecare femeie trebuie să își cunoască drepturile şi să îşi conştientizeze valoarea. Fiecare femeie trebuie să simtă solidaritatea societății și, foarte important, solidaritatea celorlalte femei, alături de cele care duce, zi de zi, o luptă pentru o viață mai bună, pentru egalitatea de șanse, pentru dreptul la opinie, pentru dreptul la viață privată și identitate sexuală, pentru dreptul la o alegere personală conștientă și asumată, dincolo de constrângerea familiei sau a societății!manzara.ro

Recomandari din Ghid de Shopping