Cele mai bune oferte online: reduceri la magazinele tale preferate!

Answear dEpurtat DyFashion Foggi Manzara Maroko reverse StarShinerS Zapatos Zonia

- Cei mici vor realiza cea mai mare pastă de dinți pentru dinozauri
- Experiment cu bile colorate, ateliere de creație și jocuri cu roboți


În weekend-ul 19 - 20 octombrie Mega Mall găzduiește cea de-a VII-a ediție a SCIKIDS Festivalul Științei – O distracție cu Reacție. La 150 de ani de la publicarea tabelului periodic elementelor, vizitatorii vor fi inițiați în tainele reacțiilor chimice și vor păși pe urmele lui Dimitri I. Mendeleev, marele chimist rus. Aceștia vor putea descoperi fiecare element, studiind un Mega Tabel al Elementelor, interactiv, cu elemente detașabile și cu dimensiunea de 3x2 metri.

Intrarea este liberă, iar activitățile se vor desfășura zilnic în intervalul 12:00 – 18:00, în spațiul special amenajat de la nivelul -1. De asemenea, unul dintre cele mai colorate și spectaculoase experimente, norul din bile, va fi realizat atât sâmbătă cât și duminică, de la ora 16:30, pe Terasa Mega Mall, la nivelul 2B.

,,Anul acesta vom descoperi împreună o variantă interactivă a Tabelului Periodic al Elementelor, inspirat de cel publicat în urmă cu 150 de ani. După participarea la festival, vizitatorii își vor îmbogăți bagajul de cunoștințe cu detalii despre contribuția adusă de D.I. Mendeleev la dezvoltarea științei. SCIKIDS Festivalul Științei își propune ca la această aniversare să îi îndeplinească dorința marelui om de știință, mărturisită în cartea „Bazele Chimiei”: de a îi îndrepta pe cei însetați de adevăr, către izvorul pur al științei, spre forțele care acționează pretutindeni în natură la transformarea materiei.

Toată lumea este binevenită la SCIKIDS Festivalul Științei pentru că iubirea de cunoaștere nu te va lăsa niciodată cu inima frântă”, declară Andreea Stoica, fondator Asociația Fascination și SCIKIDS Festivalul Știintei.

150 de ani de la publicarea tabelului lui D.I. Mendeleev
Pentru a descoperi secretele elementelor chimice, participanții au la dispoziție un tabel asemănător unui puzzle vertical, cu dimensiunea de 3x2 metri. Fiecare element este detașabil, iar cei mici își vor da seama că l-au așezat în poziția corectă dacă se vor aprinde niște semnale luminoase la contactul cu tabelul. Pentru a se pregăti înainte de joc, cei mici și cei mari își pot reaminti structura tabelului periodic al elementelor studiind o altă replică, realizată din piese LEGO. Acesta va fi amplasat la nivelul -1, în apropierea magazinului LEGO.

5 zone de experiență și ateliere educative
De-a lungul celor două zile de festival, cei mici vor putea participa la mai multe ateliere, unde, sub îndrumarea unor coordonatori bine pregătiți, vor fi inițiați în tainele științei. Coordonatorii au pregătit o gamă variată de metode de învățare, precum ateliere sau jocuri cu obiecte științifice, adaptate pentru vârsta fiecărui copil. De asemenea, cei mici vor putea interacționa cu roboți și jucării inteligente.

Cele cinci ateliere educative și zone de experiență sunt:
- „BOOMTown Build” cu Robot Academy;
- „Desenul Electric” realizat de Orășelul Cunoașterii;
- „Desenează în aer-3Doodler” cu Gadgetway;
- „Microscopie” coordonat de Muzeul Pedagogic din Brașov;
- „Fabrica de arome” cu Fun Science Romania.

Ateliere distractive, alături de vloggerii admirați de cei mici
La atelierele de știință vor participa o parte dintre cei mai urmăriți vloggeri din Româmia și Republica Moldova: Bibi, Tony, Eugen Orange Blue, Mariposa (Lorena Francisc), Deeix Andreea, Andreea Bostănică, Marius Cătălin, Best Noris, INicolas, Andrei Ro, A Domnul X, Betty & Laura Vrabie, Sebastian Ștefan, Karina Maria, Profesorii Trăsniți Spooky & Roxy Foxy și Erik Culescu. Aceștia vor fi prezenți în deschiderea festivalului și îi vor ține la curent pe copiii din toată țara cu experimentele și noutățile de la SCIKIDS Festivalul Științei.

Peste 10.000 de vizitatori, așteptați la eveniment
Anul acesta la eveniment sunt așteptați peste 10.000 de vizitatori, dornici să participe la cea mai COOL întâlnire cu știința. Activitățile se vor desfășura zilnic, în intervalul 12:00 – 18:00.  

Mai multe detalii despre programul atelierelor și despre eveniment sunt disponibile pe www.scikids.ro. Acest eveniment este public: vor fi realizate fotografii și materiale video din cadrul festivalului.

Festivalul Stiintei SCIKIDS la Mega Mall


Despre SCIKIDS Festivalul Științei
Evenimentul beneficiază de sprijinul agenției de comunicare SmartPoint, Televiziunea educațională pentru întreaga familie Da Vinci și UPC România. Festivalul este condimentat de .Calif.
Partenerul media al festivalului este Itsy Bitsy FM.

Despre Asociația Fascination
SCIKiDS -The Next Generation: Noi credem că știința are puterea de a schimba vieți și de a influența destine. Misiunea SCIKiDS este aceea de a stimula interesul copiilor pentru știință, prin evenimente și activități definite prin trei calități-cheie: interactiv, educațional și inspirațional. Publicul nostru țintă este întreaga familie.

Despre Mega Mall
Mega Mall este unul dintre cele mai moderne centre comerciale din București inaugurat în urma unei investiții de 165 de milioane de euro. Centrul acoperă în total 220.000 metri pătrați si face parte din portofoliul NEPI Rockastle. Mall-ul dispune de un spațiu închiriabil de aproximativ 76.000 de metri pătrați, dispuși pe 5 niveluri, și găzduiește peste 200 de magazine, dar și o parcare cu o capacitate de aproximativ 3.000 de locuri dispuse pe 7 niveluri, dintre care 1.000 sunt situate pe acoperiș. Centrul comercial propune un mix complet de branduri de renume național și internațional pentru toate nevoile și interesele, precum și diverse opțiuni de relaxare și petrecere a timpului liber: un food court de 10.000 mp cu o varietate restaurante, fast food-uri și cafenele pentru toate gusturile, o sală de fitness WorldClass, de 2.500 de metri pătrați, dotată cu o piscină semi-olimpică, un cinematograf Cinema City cu 14 săli ultra moderne și tehnologia 4Dx, un concept modern de spații de distracții, operat de Trickshot Mega Mall, sala de jocuri deschisa non-stop, dar și un loc de joacă, adus de Gymboland, pentru copiii de toate vârstele.

Aici sunt prezente unele dintre cele mai mari reprezentante ale magazinelor de fashion, încălţăminte, îngrijire şi accesorii din țară, printre care H&M, Zara, Koton, Mango, Peek & Cloppenburg, Guess, POEMA, DIKA, New Yorker, Pull&Bear, C&A, LC Waikiki, Bershka, Notino, Sephora, Mayoral, Stradivarius, Orsay, adidas, Nike, Lee Cooper, Douglas, Nala, Secom, NEXT, Tommy Jeans, Musette, Monarch, Hervis, Stefanel, ECCO, Intersport, MAC, Benvenuti sau Aldo. Ofertei de food court li s-au adăugat in 2017 Taco Bell, McDonalds și Trickshot Mega Mall, care include și o zonă de petrecere a timpului liber, cu billiard și bowling. Din 2018, oferta gastronomică a fost îmbogățită de restaurantul .calif, iar în 2019 a fost inaugurat primul restaurant Burger King din țară. De asemenea, vizitatorii centrului comercial pot descoperi restaurantul cu profil de sushi Mishy Mishy care are conceptul all you can eat. Tot la Mega Mall au fost inaugurate primele magazine Reserved Man, Pupa, Sport Vision, Buzz si Burger King din România.

 iedera.ro

Recomandari din Ghid de Shopping