”Dumnezeu există și numele lui e Petrunija”, filmul desemnat de Parlamentul European câştigător al LUX Film Prize pe 2019 este acum disponibil online, pe platforma video on demand Vimeo, alături de alte 9 filme distribuite de Bad Unicorn: vimeo.com/badunicorn.


Un bilet online este 3$ și este valabil 3 zile.

”Dumnezeu există și numele lui e Petrunija / God Exists, Her Name Is Petrunija” (Macedonia, 2019, R. Teona Strugar Mitevska) este filmul câștigător a două premii la Berlinale 2019. Prezentat în avanpremieră la TIFF 2019 și în cadrul Festivalului Filmului European, filmul s-a bucurat de un real succes de public.

”Dumnezeu există și numele lui e Petrunija” este o comedie inspirată dintr-un caz real ce spune povestea unei femei ce își asumă controlul asupra propriei vieți după ce i se transmite în mod repetat că nu valorează nimic. Se încăpățânează să demonstreze contrariul și reușește să intre în conflic cu familia, Biserica și comunitate în care trăiește.

Trailer: 


 

În Macedonia, de Bobotează, preotul aruncă o cruce de lemn în râu și bărbații se întrec să o găsească. Bunăstarea și prosperitatea sunt garantate celui care o recuperează. Petrunija, o fată simplă dintr-un oraș mic de provincie se scufundă în apă și reușește să apuce crucea înaintea tuturor celorlalți.

Concurenții ei devin furioși, iar implicarea unei femei în ritualul dedicat bărbaților stârnește o mare controversă în comunitate. Însă Petrunija nu renunță. A câștigat crucea și nu va renunța la ea.

”Dumnezeu există și numele lui e Petrunija” ilustrează emanciparea și rolul femeii în societate, dar și contrazicerea valorilor tradiționale într-o societate ce evoluează.

Link vizionare ”Dumnezeu există și numele lui e Petrunija”: vimeo.com/ondemand/petrunija

“În fiecare an, pe 19 ianuarie, de Bobotează, în Macedonia are loc acest ritual al aruncării crucii în apă. În 2014, în orașul Stip, o femeie a prins crucea. Actul ei a fost considerat de către oamenii locului drept scandalos. În consecință, au încercat să recupereze crucea de la ea, dar ea nu a renunțat. În ziua următoare a dat un interviu postului local, încurajând mai multe femei să sară pentru cruce în viitor. Ea a fost etichetată de către populație ca fiind o femeie <<nebună>>, <<deranjată>>.“ (Teona Strugar Mitevska, regizor).

Lansată în 2017, Bad Unicorn este o firmă de distribuție de film de autor. În portofoliul Bad Unicorn se mai regăsesc filmele: Despre trup și suflet / On Body and Soul, Tărâmul Binecuvântat / God’s Own Country, Pororoca, Atelierul / L’atelier, Dovlatov, Utøya - 22 iulie / Utøya: July 22, Vinovatul / The Guilty, Păsări Călătoare / Birds of Passage, Amanda, MO, Dumnezeu există și numele lui e Petrunija / God Exist and Her Name is Petrunija și colectiv.
    
BAD UNICORN
FB Page
YouTube Channel
Instagram



sportmaniac.ro

Recomandari din Ghid de Shopping