- Mondelēz își îndeplinește sau depășește angajamentele de sustenabilitate din 2020 și este în grafic pentru a atinge obiectivele ambițioase pentru 2025


- Până la sfârșitul anului 2019, 63% din cacaua pentru brandurile de ciocolată a fost obținută în mod sustenabil, prin programul Cocoa Life
- Compania confirmă că 93% din ambalaje sunt concepute pentru a fi reciclate; în grafic pentru a ajunge la 100% până în 2025

Mondelēz International a publicat raportul său Snacking Made Right pentru anul 2019, evidențiind progresul semnificativ al companiei în atingerea obiectivelor sale pentru 2025 în ceea ce privește un stil de viață sănătos. Raportul subliniază misiunea companiei de a fi lider pe piața snacking-ului, având în vedere dimensiunea sa globală pentru a produce schimbări pozitive.

Raportul Snacking Made Right vizează programele proprii de sustenabilitate pentru procurarea de materii prime, precum și abordarea companiei, determinată de scopul său de a oferi snack-urile potrivite, pentru momentele potrivite, produse în mod responsabil. Întrucât lumea continuă să se confrunte la nivel global cu pandemia COVID-19, Mondelēz International consideră că scopul companiei este mai important ca niciodată și se angajează să-și continue eforturile în confruntarea cu noile provocări din lume.

„Întrucât gestionăm colectiv impactul global al COVID-19, acum mai mult ca niciodată este momentul pentru companii să facă ceea ce este corect și să își deruleze business-urile sustenabil, la scară mare”, declară Dirk Van de Put, Președinte și CEO al Mondelēz International.

„Abordarea noastră privind sustenabilitatea și starea de bine este axată pe reducerea impactului asupra mediului, și, în același timp, pe crearea unui impact pozitiv în societate. Sunt mândru de progresele semnificative pe care le-am realizat în 2019 și în viitor vom continua să ne concentrăm pe obiectivele noastre pentru 2025 privind obiceiul de a lua gustări în mod conștient”, a spus Van de Put.

Prin creșterea la nivel global a obiceiului de a lua gustări, Mondelēz International își atinge scopul de a le oferi consumatorilor snack-urile potrivite, folosindu-se de anvergura sa pentru a crea o schimbare în bine, semnificativă și durabilă. În 2019, compania a înregistrat progrese semnificative în crearea de lanțuri de aprovizionare puternice, cu ingrediente sustenabile, reducând impactul asupra mediului și inovând în dezvoltarea ambalajelor:
- Materii prime sustenabile
o63% din cacaua pentru brandurile de ciocolată provine din programul de sustenabilitate Cocoa Life al companiei (o creștere cu 20% față de 2018).
o65% din grâul folosit de către brandurile de biscuiți din Europa este obținut în mod sustenabil prin programul Harmony.
oMenținerea obiectivului de a avea 100% din uleiul de palmier certificat RSPO.
- Impactul asupra mediului
oReducerea cu 15% a emisiilor de CO2, generate din procesele de producție.
oReducerea consumului de apă cu 27%, în zonele unde apa este o resursă limitată.
oReducerea cu 21% a deșeurilor în procesele de producție.
- Inovația ambalajelor
o93% dintre ambalaje (din plastic și din alte materiale) concepute pentru a fi reciclabile.
În plus, în 2019, Mondelēz International a făcut progrese semnificative contribuind la starea de bine a consumatorilor, prin alinierea gamei de produse la nevoile actuale ale oamenilor legate de stare de bine și prin încurajarea obiceiurilor de consum în mod conștient, prin controlul porțiilor și prin oferirea de informații utile pe etichetă:
- 16% din venituri nete la nivel global din snack-urile care încurajează porții controlate.
- Standardizarea la nivel global a etichetării porției, pe fața ambalajului.

Raportul Snacking Made Right confirmă progresul privind obiectivele ambițioase pe termen lung, care includ:
- Continuarea dezvoltării programelor de procurare a materiilor prime sustenabile
oExtinderea programului Cocoa Life pentru ca toată cacaua folosită să fie 100% sustenabilă până în 2025.
oExtinderea programului Harmony pentru ca tot grâul folosit pentru mărcile de biscuiți din Europa să fie 100% sustenabil până în 2022.
oMenținerea obiectivului de a avea 100% din uleiul de palmier prin certificare RSPO.
oExtinderea monitorizării și adoptarea unor sisteme de remediere în ce privește folosirea copiilor la muncă, pentru a acoperi 100% comunitățile implicate în programul Cocoa Life din Africa de Vest, până în 2025.
- Abordare semnificativă a schimbărilor climatice și reducerea impactului asupra mediului
oStabilirea unor obiective bazate pe știință pentru reducerea cu 10% a emisiilor de CO2 până în 2025, cu accent pe protejarea și reabilitarea pădurilor.
- Promovarea inovației în domeniul ambalajelor și adoptarea soluțiilor privind deșeurile de plastic
o100% din ambalaje să fie reciclabile și etichetate cu informații privind reciclarea corectă a acestora până în 2025.
oSprijin continuu pentru colaborarea la nivel de societate, pentru a combate deșeurile de plastic.
- Alinierea portofoliului de produse la nevoile actuale privind starea de bine și încurajarea obiceiurilor de consum în mod conștient
o20% din veniturile nete globale să provină din snack-urile care promovează porții controlate, până în 2025.
oEtichetarea 100% a ambalajelor, cu informații privind consumul conștient, până în 2025.

Pentru a citi raportul complet sau rezumatul acestuia, puteți accesa:  Raportul Snacking Made Right

Despre Mondelēz International

Mondelēz International, Inc. (NASDAQ: MDLZ) sprijină oamenii să ia gustări în aproximativ 150 de țări din întreaga lume. Cu venituri de aproximativ 26 de miliarde de dolari în 2019, MDLZ conduce viitorul snacking-ului, cu branduri globale și locale iconice, precum biscuiții Oreo, belVita și LU; ciocolata Cadbury Dairy Milk, Milka și Toblerone; bomboanele Sour Patch și guma Trident. Compania Mondelēz International este mândră să fie membră al Standard and Poor’s 500, Nasdaq 100 și Dow Jones Sustainability Index. Vizitați site-ul www.mondelezinternational.com sau urmăriți-ne pe Twitter la www.twitter.com/MDLZ.



chicco.ro

Recomandari din Ghid de Shopping