neer.ro

Mai mult de un sfert dintre români preferă să își cheltuiască banii pe călătorii, conform studiului internațional despre călătorii realizat de momondo.ro anual.

Așadar, încotro ne îndreptăm vara aceasta? Datele arată faptul că cei mai mulți dintre noi aleg să-și petreacă mult așteptata vacanță de vară în destinații mediteraneene.

Până la ora actuală, cei mai mulți europeni și-au pregătit deja planurile pentru evadarea de vară. Echipa din spatele motorului de căutare momondo i-a întrebat pe călătorii din 26 de țări, inclusiv România, despre obiceiurile lor de călătorie și a analizat căutările făcute pe momondo.ro pentru a afla cum arată cea mai dorită vacanță de vară a românilor.

Destinațiile însorite din sudul Europei sunt în top

La nivel global, 52% dintre respondenți au răspuns că în vara lui 2018 plănuiesc o vacanță la plajă. Acest procent este încă și mai ridicat când vine vorba de români – 65% dintre aceștia urmează să-și petreacă concediul într-unul dintre orașele însorite din sudul Europei timp de o săptămână. Al doilea tip de vacanță pentru care românii optează sunt drumețiile.

Cele mai căutate trei destinații pentru anul acesta sunt Barcelona, Lisabona și Palma de Mallorca, cu un cost al biletelor de avion de sub 200 de euro. Roma este cea mai ieftină destinație din punct de vedere al costului de zbor (115 euro) și a cincea destinație în topul preferințelor românilor în 2018.

Totodată, patru dintre cele cinci destinații cu cea mai mare creștere de anul acesta sunt cele cu ieșire la Marea Mediterană sau la Oceanul Atlantic. Căutările pentru orașul Ponta Delgada, capitala insulelor Azores, au crescut cu 393% față de anul trecut, urmate de cele pentru Antalya, Turcia. Madeira și Las Palmas de Gran Canaria sunt alte două orașe care trezesc interesul românilor anul acesta. Biletul de avion către acestea costă  261 de euro,  respectiv 242 de euro.

Cluj rămâne principala destinație internă de interes

Planurile de călătorie ale românilor pentru această vară nu exclud teritoriul propriei țări. Principala destinație internă către care mai mulți călători români se îndreaptă și vara acesta este Cluj, menținându-și preferința din 2017.A doua cea mai căutată destinație din România în cel mai cald anotimp din an este București, capitala în care putem uita totuși de zilele toride pentru că pune la dispoziție numeroase colțuri de relaxare, cu delicii pentru toate gusturile și temperaturile care îi calcă pragul.

Top 5 destinații interne către care românii sunt interesați să călătorească în această vară este completat de Constanța, Timișoara și Iași.

„Comparativ cu anul trecut, când Londra și Paris se aflau în top 5 cele mai căutate orașe pentru vacanța de vară, alături de destinațiile sudice, aceste capitale vestice au fost înlocuite în 2018 cu Creta, Grecia și Palma de Mallorca, Spania. Când vine vorba de destinațiile interne, cei mai mulți români zboară către Cluj, iar evenimentele artistice internaționale care au loc acolo pe timp de vară pot fi una dintre principalele atracții”, a declarat Mircea Giurcă, reprezentantul momondo în România.

Facem economii pentru a ne bucura de o săptămână la plajă, în străinătate

Studiul despre călătorii arată faptul că 67% dintre români pun bani deoparte pentru vacanța de vară, comparativ cu 53%, la nivel global. Mai mult, 34% dintre respondenții români au spus că preferă să se abțină de la cumpărături sau de la ieșirile în oraș pentru a economisi bani pentru mult așteptatul concediu.

Pe durata vacanței, 43% dintre români preferă să cheltuiască mai puțin pe cumpărături și numai 18% ar renunța la excursiile sau la vizitarea obiectivelor turistice.

Acest studiu a fost inițiat de momondo în 2018 în rândul utilizatorilor din 26 de țări. Sondajul a implicat 26.216 persoane, inclusiv aproximativ 1.000 de respondenți din România, bărbați și femei, dintr-un eșantion reprezentativ.

Datele prezentate se bazează pe căutările de zbor dus-întors, la clasa economică, realizate pe momondo.ro între 07.10.17 - 07.04.18 pentru călătorii făcute între 01.06.18 - 31.08.18 și pe căutările realizate între 07.10.16 - 07.04.17 pentru călătorii făcute între 01.06.17 - 31.08.17. Aceste prețuri pot avea parte de modificări ulterioare sau să nu mai fie disponibile.

Destinațiile în trend (cu cele mai mare creșteri) au fost alese dintre cele mai căutate 50 de destinații pe site-ul momondo.

Imaginile alăturate acestui material pot fi publicate doar cu scop ilustrativ și nu pot fi utilizate, partajate sau puse la dispoziție pentru descărcare.

Despre momondo
momondo.ro este un motor de căutare gratuit care compară cele mai bune oferte pentru bilete de avion, hoteluri și închirieri auto la nivel global.momondo a primit numeroase distincții internaționale și a fost recomandat de către publicații importante, cum ar fi: New York Times,  CNN, Frommer’s și The Daily Telegraph. momondo are birourile în Copenhaga și este prezent în peste 30 de piețe internaționale. Aplicațiile pentru mobil gratuite sunt disponibile pentru iPhone si Android. momondo este parte din KAYAK, companie independentă în cadrul Booking Holdings Inc.MuJeR.ro iti recomanda aceste magazine online:

Answear Astratex Atmosphere BabyDollFashion Chic-Diva dEpurtat DalaFashion DyFashion Farmec Fashion-24 Fashion Days Foggi HaineDelight Iarena Modlet Neer StarShinerS Vivre WildFashion Zapatos Zonia

Recomandari din Ghid de Shopping