Cele mai bune oferte online: reduceri la magazinele tale preferate!

Answear Atmosphere dEpurtat DyFashion Foggi HaineDelight Manzara Maroko meimei.ro Modlet Neer reverse StarShinerS WildFashion Zapatos Zonia
×

Avertizare

JFolder: :files: Calea nu este un director. Cale: /home/yulro/public_html/mujer.ro/fashionr/public_html/mujer.ro/images/slideshowpro/gallery/Cuiburi-pentru-viata

×

Notificare

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: fashionr/public_html/mujer.ro/images/slideshowpro/gallery/Cuiburi-pentru-viata

In seara zilei de 31 mai, 34 personalități publice, dar si oameni de afaceri generosi și-au oferit sprijinul pentru cauza copiilor prematuri, în cadrul unui proiect desfășurat în perioada martie - mai 2016 de către Asociația Povestaşii, în parteneriat cu Asociația Unu și Unu.

Proiectul ”Cuiburi pentru viață” s-a încheiat cu o licitație publică a expoziției fotografice în care au fost implicate vedete TV, actori, sportivi, artiști, creatori de modă, precum: Dan Bittman, Anca Țurcașiu, Tily Niculae, Dan Negru, Anca Lungu (Prințesa Polonic), Carmen Avram, Laura Olaru sau Leornard Doroftei. Suma strânsă în urma licitației de seara trecuta a fost de 77,600 lei.
 
Acestea au acceptat provocarea de a descoperi fotografia cu jucăria preferată a copilăriei și de a se lăsa fotografiate în prezent cu aceeași jucărie, ca prin gestul lor să poată aduce schimbare în viața copiilor prematuri și a familiilor lor. Sumele colectate în cadrul acestui proiect sunt destinate achiziționării de seturi de cuiburi, botoșei și căciulițe, pentru a fi trimise în secțiile de prematuri ale maternităților, și pentru informarea părinților - susținerea cursurilor, liniei de prim ajutor, materiale educaționale.

„Cuiburile care vor fi donate secției noastre sunt într-adevăr cuiburi pentru viață, căci îi ajută pe micuți să se simtă îngrijiți, iubiți, prețiosi, ingrediente de care are nevoie orice nou-născut pentru un început frumos și sănătos în viață, și mai cu seamă ei, cei mai mici dintre cei mici,” Dr. Niculina Licuță Novaseliv, Șef Secție Neonatologie, Maternitatea Bucur.

De asemenea, tot în cadrul proiectului un număr de 30 de jucării terapeutice pentru copiii prematuri se vor dona Maternității Bucur din București și, după procedurile specifice de sterilizare, se vor introduce în incubatoare, alături de copii.  

”Scopul proiectului este acela de a contribui la startul în viață al copiilor care se nasc astăzi prematur și implicit, la schimbarea destinelor acestora și ale familiilor lor, prin aducerea la lumină a copilăriei și jucăriei copilăriei de altădată. Noi, Asociația Povestaşii, avem chiar această misiune, de a spune povești care să schimbe vieți și de a-i încuraja pe copii și părinți să ne urmeze!”, spune Carmen Avram, Vicepreședinte Asociația Povestaşii.

”Statistic vorbind, în fiecare oră se nasc 2 bebeluși prematuri, adică 1 din 10 bebeluși vine mai devreme pe lume, anual 18.000 conform INS 2014. Adică bebeluși care se luptă să trăiască și care au nevoie de îngrijiri speciale încă din prima clipă, pentru a supraviețui. Nou născutul prematur este expus riscurilor de a dezvolta probleme severe de: surditate, orbire, paralizie cerebrală, retard mintal. Povestea bebelușilor prematuri trebuie spusă mai departe și cât mai tare, astfel încât prematuritatea să fie cunoscută, prevenită și sprijinită”, spune Diana Gămulescu, Vicepreședinte Asociația Unu și Unu.

Incidența nașterilor premature a crescut din cauza lipsei măsurilor de prevenție și a controlului medical regulat în timpul sarcinii. Fumatul, obezitatea și consumul de alcool sunt și ei printre principalii factori de risc în sarcină. În ciuda avertizărilor medicilor, 1 din 10 femei fumează în timpul sarcinii, chiar și în ultimul trimestru. Specialiștii atrag atenția că sindromul morții subite a sugarului este mai frecvent la copiii ale căror mame au fumat în timpul sarcinii.
 
Proiectul a fost susținut de către companiile Farmexim și Carrefour. La momentul licitației a putut participa orice persoană live pe Facebook. La eveniment, compozitorul și solistul Mihai Constantinescu a cântat melodii ale copilăriei de altădată, iar Gianina Corondan a moderat licitația.

{gallery}Cuiburi-pentru-viata{/gallery}

Asociația Povestașii este o organizație non-guvernamentală, non-profit, cu principalul obiectiv să facă istoria atrăgătoare și inteligibilă pentru copii, adolescenți și pentru părinții acestora. Asociația s-a înființat și funcționează sub înaltul patronaj al academicianului Dinu C. Giurăscu.  
 
Asociația Unu și Unu este prima și singura asociație de părinți care apără drepturile copiilor din sarcini multiple, prematuri și bebeluși spitalizați și ale familiei acestora, oferind suport pe perioada spitalizării și după externare. Asociația Unu și Unu este membră a EFCNI (European Foundation for the Care of Newborn Infants), organizație care adună reprezentanți din peste 50 de țări. Misiunea Unu și Unu este de a îmbunătăți sănătatea bebelușilor prin proiecte de prevenție, informare și educare a societății civile privind bebelușii abandonați, nașterea înainte de termen, oferirea de suport prematurilor și bebelușilor spitalizați, precum și derularea de proiecte privind urmărirea, monitorizarea copiilor după externare până la vârsta de 7 ani.  

 

 melimeloparis.ro

Recomandari din Ghid de Shopping