Cele mai bune oferte online: reduceri la magazinele tale preferate!

Answear Atmosphere dEpurtat DyFashion Foggi HaineDelight Manzara Maroko meimei.ro Modlet Neer reverse StarShinerS WildFashion Zapatos Zonia

Compania IKEA îi informează pe clienții care au cumpărat unul sau mai multe dintre produsele IKEA de ciocolată din imagini că acestea nu sunt potrivite pentru persoanele alergice sau sensibile la alune și/sau migdale și din acest motiv extinde acțiunea de rechemare.Compania IKEA extinde acțiunea de rechemare cu alte 6 produse de ciocolată care nu sunt sigure pentru persoanele alergice la alune și/sau migdale. Produsele rechemate și prețurile acestora sunt:

CHOKLAD LINGON & BLÅBÄR Ciocolată cu lapte cu merișoare și ciocolată neagră cu afine 180g – 18,50 lei
CHOKLAD LJUS Ciocolată cu lapte 100g – 2,50 lei
CHOKLAD NÖT Ciocolată cu lapte și alune de pădure 100g – 4 lei
GODIS CHOKLADKROKANT Ciocolată cu lapte cu bucăți de caramel 450g-  20 lei
GODIS CHOKLADRÅN Napolitane umplute și acoperite cu cremă cu aromă de ciocolată cu lapte 168g - 9,50 lei
CHOKLADKROKAND BREDBAR Pastă tartinabilă cu aromă de ciocolată și bucățele de caramel (16%) 400g – 12 lei

Siguranța produselor este o prioritate pentru compania IKEA, iar acțiunea globală de rechemare vizează toate produsele afectate aflate în termenul de valabilitate.

Alunele și migdalele au fost găsite frecvent, și nu ocazional, în cele șase produse, ceea ce subliniază că aceste produse de ciocolată nu sunt sigure pentru a fi consumate de către persoanele alergice sau sensibile la acești alergeni. Informația de pe etichetă nu raportează suficient de clar prezența frecventă a acestor ingrediente, fiind menționată după formularea: „Poate conține...”. Această informație de pe ambalaj ar putea induce în eroare consumatorii și, în anumite țări, este interpretată ca nefiind conformă cu legislația. Având în vedere standardele înalte de siguranță și calitate din compania IKEA, compania a decis rechemarea celor șase produse din toate țările în care IKEA are magazine la nivel global, indiferent de diferențele de legislație dintre țări.

Toate cele șase produse din ciocolată afectate de rechemare pot fi consumate în siguranță de persoanele care nu prezintă alergii sau sensibilitate la alune și/sau migdale. Compania IKEA nu a primit nicio sesizare legată de cele șase produse adăugate acțiunii de rechemare.

Clienții preocupați de riscul unei alergii sunt invitați să aducă produsele înapoi în magazinul IKEA din București, la departamentul Relații Clienți, unde vor primi înapoi suma integrală plătită pentru produs. Termenul de valabilitate se găsește pe spatele ambalajului (AAAA/LL/ZZ A – anul, L – luna, Z – ziua de fabricație). Ne cerem scuze pentru inconveniențele create.

Magazinul IKEA din București a vândut aproximativ 247.000 de bucăți din cele șase produse și nu a primit nicio sesizare cu privire la acestea. În prezent, niciunul dintre aceste produse nu se mai găsește la vânzare.starshiners.ro

Recomandari din Ghid de Shopping