Ai pus si ai raspuns la aceasta intrebare de zeci, sute sau mii de ori. Pe cat de simpla pare, pe atat de greu ii gasesti cateodata raspunsul. O pui si cand iti lipseste inspiratia, si cand iti lipseste timpul sa gatesti sau ingredientele din care sa incropesti ceva. Pana si tonul cu care o pui poate trada o stare ascunsa in spatele celor sase cuvinte: „Si noi azi ce mai mancam?!”


Probabil ca, deschizand acest subiect, te astepti sa iti dam o idee stralucita. Sa iti propunem o reteta complexa si complicata, coborata din gastronomia moleculara. Sau una in stil fusion. Ori poate una exotica. Nici macar mediteraneana. Vrem sa te intorci, impreuna cu noi, la cel mai simplu si aparent (doar aparent!) banal preparat: mancarea de cartofi. Fara carne. Simpla. Si totusi ce o va face speciala, diferita de tot ce ai mancat pana acum? Aroma care va imbogati gustul cartofului. Iar in aceasta privinta ai de ales intre Vegeta Natur Adaos universal pentru mancaruri si Vegeta Natur Condimente pentru cartofi cu ierburi. Ambele sunt produse fara adaos de conservanti si monoglutamat de sodiu, fara gluten, adaos de arome si coloranti artificiali. Sunt doar legume si condimente care fac dintr-o mancare cat se poate de simpla una de-a dreptul fabuloasa. Asadar, gatim impreuna, doua portii, da?!

Ai nevoie de: opt cartofi rosii (nu se vor sfarama in timpul fierberii), doua cepe rosii, un ardei gras verde si un ardei kapia, un morcov mare, 4-5 rosii bine coapte, 3-4 catei de usturoi.

Mod de preparare:
Se taie ceapa si ardeii julienne, iar morcovul se da pe razatoarea fina. Cele trei ingrediente se pun intr-o tigaie in care se toarna 3-4 linguri de ulei. Se lasa la calit la foc mic, sub capac, pana se inmoaie bine.

Cartofii se curata si se taie in sferturi, pe lungime, si se adauga peste legumele inabusite. Se toarna apa fierbinte cat sa ii acopere, se adauga Vegeta Natur si se lasa sa fiarba la foc moderat, sub capac. Cand cartofii sunt aproape fierti se pun rosiile oparite, decojite si tocate marunt si se mai lasa inca zece minute sa fiarba (se poate folosi si suc de rosii sau pasta de tomate).

La final se adauga usturoiul zdrobit si se opreste imediat focul. Daca ai folosit Vegeta Natur adaos universal, poti asezona cu patrunjel verde sau marar tocat, dupa preferinta. Daca ai folosit Vegeta Natur Condimente pentru cartofi cu ierburi, nu mai este nevoie sa pui verdeata pentru ca acesta contine combinatia perfecta de ierburi care să pună în valoare gustul cartofului.

 

 



dacris.net

Recomandari din Ghid de Shopping