Una dintre cele mai frecvente boli cu care se confrunta romanii, diabetul zaharat, afecteaza mai mult de 11,6 % din populatia tarii.

Studiul National privind Prevalenta Diabetului, Prediabetului, Supraponderii, Obezitatii, Dislipidemiei, Hiperuricemiei şi Bolii Cronice de Rinichi (PREDATORR) arata ca aproximativ 2 000 000 de persoane sufera de aceasta afectiune, Romania situandu-se pe locul doi in Europa in ceea ce priveste incidenta diabetului zaharat.

Diabetul zaharat (DZ) este o boala cu evolutie cronica in cadrul careia organismul nu poate folosi glucidele din alimentatie. Glucoza este principala sursa de energie a organismului, dar pentru a putea fi utilizata, ea trebuie sa patrunda in celule. Patrunderea glucozei in celule se face cu ajutorul insulinei, hormon secretat de pancreas. Diabetul apare atunci când organismul nu produce destula insulina sau nu o foloseste cum trebuie.

Fara insulina, organismul nu mai poate asimila in mod corect glucoza, rezultand o crestere a nivelului de zahar in sange (hiperglicemie) si aparitia complicatilor diabetului zaharat. Exista insa cateva metode si comportamente sanatoase care ne pot ajuta sa mentinem nivelul glicemiei sub control.

Sfaturi sanatoase pentru mentinerea glicemiei in limite normale

1. O prima recomandare in acest sens este utilizarea suplimentelor alimentare ce contin extras de dud alb. Acesta reduce absorbtia glucozei si reuseste sa  imbunatateasca  metabolismul glucidic si sinteza de glicogen hepatic, micsorand astfel nivelul glicemiei.

2. Evitarea stresului este o alta metoda de controlare a nivelului de zahar. In momentele de tensiune, corpul degaja cortizol, un hormon de stres, care in prezenta altor hormoni stimuleaza cresterea glicemiei. O atitudine cat mai relaxata va fi mult mai benefica corpului decat ati intui. Si aici, frunzele de dud alb sunt recunoscute ca fiind benefice pentru ca vin in eliminarea starii de oboseala, a starilor de ameteala, a anemiei si a incontinentei.

3. Nu trebuie sa uitam totusi ca o alimentatie corecta, insotita de o greutate normala, este la fel de necesara. Studiile releva ca numai o treime din populatia Romaniei are o greutate normala – 31,4% dintre romani sufera de obezitate, iar 34,6% sunt supraponderali. O proportie mai mica, de 3%, o reprezinta obezitatea morbida.

4. Este demonstrat stiintific ca exercitiul fizic regulat contribuie la prevenirea si controlul diabetului. Prin miscare se obtine sau se mentine greutatea corporala optima si creste sensibilitatea tesuturilor la actiunea insulinei.

Glykofit – Castiga timp in lupta cu diabetul

Suplimentele alimentare cu extract de dud alb sunt recomandate tocmai datorita multiplelor actiuni benefice ale acestei plante. Glykofit este propus ca un preparat de prima alegere pentru pacientii cu diabet zaharat de tip II, recomandat si ca adjuvant in diabetul zaharat de tip I, in sindromul metabolic si ca remediu benefic pentru persoanele cu prediabet si din grupa de risc: persoane obeze, mai ales cele cu obezitate abdominala.

Glykofit cu extract de frunze de dud alb este un preparat naturist, fara contraindicatii si lipsit de reactii adverse, fiind cunoscut ca un antioxidant, adaptogen, expectorant, diaforetic si  hipolipidemiant. Suplimentul este disponibil in Farmaciile Ropharma din tara sau online pe: www.ropharma-healthcare.ro, la pretul de 21.50 lei.

Despre Ropharma
Ropharma este o companie romaneasca producatoare de suplimente alimentare farmaceutice si parafarmaceutice, prin cele 3 fabrici proprii, in Chisinau, Targu-Mures si la Dostat, jud Alba, precum si un lant propriu de farmacii. Pentru mai multe detalii, accesati: www.ropharma-healthcare.ro sau pagina de Facebook: www.facebook.com/FarmaciileRopharma



ccc.eu/ro/

Recomandari din Ghid de Shopping