Nu exista moment mai frumos in an decat cel in care toata magia din jur se strange in mainile tale si poti face orice cu ea.

Da, ai puterea de a trasforma casa intr-un loc de poveste pentru acest Craciun, doar sa lasi imaginatia sa prinda contur.

De la conserve la decoratiuni pentru Craciun
Ce-ar fi daca, de acest Craciun, ai incepe reciclarea creativa? Ii poti lua drept parteneri in acest demers pe cei mici, spiridusi de nadejde pentru a face fata asaltului de idei. Si, daca conservele nu sunt inspirante pentru mintile pline de imaginatie, atunci cine poate face asta?

Dupa ce ati devorat impreuna o portie de spaghete cu Eva Sardine in ulei vegetal spre deliciul micutilor, spalati bine conserva si plantati grau in ea. In functie de cat de mare va creste graul, asa de bogat va va fi anul urmator. Puteti alege sa vopsiti recipientul in culoarea rosie si veti fi, astfel, in trend-ul Craciunului. Iar daca veti face cate un astfel de ghiveci pentru fiecare membru al familiei, veti da viata intregului pervaz care va uimi orice trecator. Puneți langa acestea suporturi de lumanare pe care le obtineti usor din conserve Eva ton si veti avea un coltisor placut pentru ambientul intregii incaperi. Suporturile pot fi perforate, colorate sau impodobite cu panglici, conuri, crengute de brad sau fructe uscate pentru un efect cat mai atragator.

Coronite pentru intrari primitoare
Coronitele nu mai sunt demult niste decoratiuni pe care le zarim doar in filme. Ele impodobesc acum orice casa in care traieste bucuria acestor momente pline de viata. Poti confectiona aceste podoabe din tot felul de lucruri la care nici nu te-ai gandit. Spre exemplu, poti face coronite din globuri, din ciucuri, funde sau spice uitate prin cine stie ce colt de pod. Ghindele sau capacelele acestora sunt de mare efect lipite in cerc, la fel ca si nucile, castanele, conurile si bucatelele de muschi. Bineinteles ca poti aduna de prin piete crengi uitate de brad si le poti impleti pe o sarma, punand cativa clopotei si o esarfa rosie pe post de funda. Toate vor da un aer natural, usor rustic, dar si copilaros intrarilor.

Globuri reinventate
Daca nu ar fi globurile, nu ar fi bradul o incantare asa mare pentru miliarde de oameni care se strang in jurul lui cu speranta. De la vechea preschimbare a nucilor in globuri, prin poleire, la cele din sticla au trecut ani. Niciunele nu sunt cu putin mai frumoase, dar parca le indragesti mai tare pe cele pe care le-ai facut cu mana ta. Daca iti plac portocalele, atunci esti pe calea cea buna. Poti usca felii ale acestora pe care, ulterior, le poti agata in brad prinse cu o ata. Globuri se pot face si din turta dulce sau fulgi de zapada crosetati, din ceramica pictata, lemn sau panza de lana cusuta. Daca te pricepi la quilling, atunci  detii o solutie inedita de a-ti impodobi pomul de Craciun. Gramajoare de crengute sau bucati de scortisoara vor face ca bradul tau sa para impodobit cat mai ingenios. Si nu uita de conuri! Simple sau scaldate in sclipici, ele vor fi la fel de fermecatoare si gingase.

Decoratiuni selecte din maruntisuri
Desi ai zice ca marea nu are nicio legatura cu acest anotimp, poti obtine niste braduti de mare efect din scoici lipite pe un con de carton sau polistiren expandat. Aseaza-le pe un pat verde din crengi de brad si foloseste forme interesante ale acestora pentru un efect mai elegant al decoratiunii. Fa din paginile cartilor vechi cornete, lipeste-le in cerc si vei avea o frumoasa decoratiune de impodobit usile, scarile interioare si peretii.

Pentru a da aroma sarbatorilor, nu e nevoie de lucruri complicate, ci de cateva lumanari simple pe care sa le imbraci in batoane de scortisoara prinse cu panglici rosii sau sfoara. Va pluti in aer mireasma zilelor tihnite. Iar cum adie in aer cojile de portocale uscate, nu miroase nici cozonacul de Craciun. Foloseste-le in ghirlande, alaturi de bucati uscate de fructe, bete de scortisoara si ardei rosii uscati! Vor fi admirabile.

E magic Craciunul, dar e si mai magic cand il creezi. Daruieste din imaginatia ta celor din jur pentru a impoobi aceste zile cum se cuvine!



floridelux.ro

Recomandari din Ghid de Shopping